2011-04-21 08:47:07• hírek • MTI

Elfogták a bankárt

A magyar rendőrség fogta el azt a nemzetközileg körözött román üzletembert, akit Romániában jogerősen hét év börtönbüntetésre ítéltek egy bank csődbe juttatása miatt.

A román külügyminisztérium megerősítette a szerdai román lapok szerint azt az információt, hogy a magyar rendőrség kedden Makóban fogta el Dinel Staicu üzletembert, aki az ellene szóló jogerős bírósági ítélet megszületése előtt menekült el Romániából, ezért a hatóságok nemzetközi körözési parancsot bocsátottak ki a nevére.

A hatóságok munkáját megnehezítette, hogy az üzletember többször nevet és lakcímet változtatott, így összesen három személyazonossági igazolványa is volt egyszerre.
A román sajtó értesülései szerint Staicu nem próbált elmenekülni a magyar rendőrök elől. Traian Igas román belügyminiszter köszönetet mondott a magyar rendőrségnek a hatékony együttműködésért. A román hatóságok megteszik a kiadatáshoz szükséges lépéseket, így Staicut nemsokára Romániába szállítják - közölte a román belügyminiszter.

Az üzletembert április elején ítélték el jogerősen hét év börtönbüntetésre. Ő a román SIF Oltenia befektetési alap igazgatója volt. Staicut a Vallások Nemzetközi Bankja (Banca Internatioanala a Religiilor - BIR) nevű pénzintézet csődbejuttatása ügyében találtak vétkesnek. Hasonló büntetést kapott a bank volt igazgatója is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: